Siden 1913 har Callipo videreført Calabriens århundreder gamle tradition for tunfiskeri.

De ærer denne tradition ved stadig at benytte de metoder, man altid har brugt. Callipos tun bliver forarbejdet med hænderne, og de fanger udelukkende fiskene på bæredygtig vis med fangstmetoden stang-og-line.

Det kan man smage. Når man sætter tænderne i en tunfilet eller en tunbøf fra Callipo, oplever man en friskhed i smagsoplevelsen, som man ikke er i tvivl om.

Men Callipo er ikke kun tun. Callipo fremstiller også den calabresiske specialitet nduja.

Nduja laves af en skøn forening af svinekød og chilipeber. Forskellige udskæringer af svinekød med en høj fedtprocent hakkes i småstykker og krydres med chili og salt.

Blandingen bliver sat i en naturlig svinetarm, ligesom når man laver en hvilken som helst anden pølse. Den stærke pølse røges i 12 timers tid, inden den hænges til at modne i op til et halvt år. Gode ting tager tid!

Udenpå er pølsen nu næsten sort, men indeni har chilipeberen givet en smuk, rubinrød farve. Pølsens kød blandes med lidt olivenolie og bliver konserveret på forseglede glas - så den kan opbevares i lang tid ved stuetemperatur.

Nduja passer perfekt som en appetizer med et stykke ristet brød. Men du kan også bruge nduja som et spicy supplement i din pastasovs, og den er fantastisk som pizzatopping.